V tělocvičně si vystříleli ze vzduchovek pohár Benešova - Ladislav Jerie

21.01.2014 00:00

Benešov –  Sportovní halu Bios u zemědělské školy obsadili střelci. Všech věkových kategorií a s různou praxí při střelbě ze vzduchových zbraní. Dvoudenní závody byly tradičně zasvěcené souboji o pohár města Benešova. Na rozdíl od klasické střelnice ale na palubovce panuje posvátný klid, mluví se polohlasně do okamžiku, než začnou ostré nástřely do terčů umístěných na panelech.

Pak se ozývá pouze pleskání diabolek, nejlépe do černého středu. Zásahy malým střelcům kontrolují dalekohledy trenéři, starší soutěžící si náměr korigují sami.

V šatnách už panuje otevřenější atmosféra, junioři i dospělí komentují své zásahy i zmařenou střelbu zaváháním či špatnou koncentrací .

Průběžné výsledky mohou všichni, kdo zrovna neleží nebo nestojí  na stavech, sledovat ve vestibulu na monitoru.

Na dvoudenní střelecký tradiční maraton dorazili kromě domácích osvědčení soupeři z Vlašimi,  Kolína, Poděbrad i Brandýsa nad Labem a Prahy i vzdáleného Uherského Ostrohu.

Hlavní rozhodčí:Petr Parbus Předseda hodnotící komise:Milan Suntych

Ředitel soutěže:Jiří Měchura

 

foto v galerii

zdroj: Benešovský deník

 

Zdroj: https://benesovsky.denik.cz/zpravy_region/laj-v-telocvicne-si-vystrileli-ze-vzduchovek-pohar-benesova-20140121.html

Zdroj: https://benesovsky.denik.cz/zpravy_region/laj-v-telocvicne-si-vystrileli-ze-vzduchovek-pohar-benesova-20140121.html